Cees van Vliet (r) bij tekenen overeenkomst kerk
Cees van Vliet (r) bij tekenen overeenkomst kerk

'Achter kerk blijft net zoveel groen'

Algemeen

WEESP - Het voorlopig bouwplan voor de Laurentiuskerk gaat niet of nauwelijks ten koste van de totale oppervlakte aan groen. Daar wijst ontwikkelaar Cees van Vliet op in een gesprek op Radio Weesp. 

Een deel van de (besloten) kerktuin zou volgens het plan bebouwd moeten worden. Van Vliet zegt dat daarvoor ongeveer evenveel groen terugkomt op de plek waar nu de kerk staat. Deze ruil is nodig om een beter plan te maken, want hierdoor hoeven woningen minder dicht op elkaar komen te staan.

Sommige buurtbewoners willen dat de kerktuin een openbare stadstuin wordt. Volgens Van Vliet is dat niet reëel. "Dat is alsof je je buurman vraagt: ik neem jouw tuin over, verkoop jij je huis maar zonder tuin."

Herontwikkeling
Van Vliet is door de kerk gevraagd met een herontwikkelingsplan te komen. De gemeenteraad gaat daar binnenkort kaders voor stellen. Van Vliet garandeert dat de toren, een deel van de voorkant van de kerk en de pastorie behouden blijven. 

Kerkweek
Het is 'Kerkweek' bij het WeesperNieuws en Radio Weesp. Deze hele week extra aandacht voor de Laurentiuskerk op deze website en elke avond om 18.00 uur in het programma Lokaal Centraal op Radio Weesp.

Bekijk hier het dossier Laurentiuskerk


Protestflyer van buurtbewoners 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant