Afbeelding

Plan en procedures Laurentius gaan maanden duren

Algemeen

WEESP - Het aankopen van de kerk, het plan verder uitwerken, het bestemmingsplan wijzigen. Cees van Vliet verwacht nog zeker negen maanden bezig te zijn met voorbereidingen en procedures voor de transformatie van de Laurentiuskerk.

De Weesper ontwikkelaar wil voor die tijd wel al de fundering herstellen om verdere schade aan het bouwwerk (en oplopende kosten) te voorkomen. Het gaat dan om de fundering van het gedeelte dat behouden blijft, waaronder de toren.

Gemeenteraad
Voor het zover is, moet zijn ontwikkelbedrijf eerst het Laurentiusperceel kopen van de kerk. Nu de gemeenteraad de kaders heeft gesteld waarbinnen sloop van het schip van de kerk en de bouw van woningen mogelijk wordt, verwacht het kerkbestuur dat niets die eigendomsoverdracht meer in de weg staat. 

Mooi stuk Weesp
Leo Ruiter laat namens het kerkbestuur weten blij te zijn dat de toren en het aangezicht van de verlaten kerk behouden zullen blijven. "Dat is het maximaal haalbare gebleken. Er ligt nu iets waar Weesp heel tevreden mee kan zijn. Het zal straks nog steeds een mooi stuk Weesp zijn."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant