Afbeelding

Kerk en Stadspark presenteert eigen onderzoek naar Laurentiuskerk

Algemeen

WEESP - Zes maanden nadat de gemeenteraad van Weesp groen licht gaf voor een herontwikkeling van de leegstaande Laurentiuskerk aan de Herengracht is het stil rond het gemeentelijk monument uit 1876. Vanavond (vrijdag) is er weer nieuws te verwachten als de stichting Kerk en Stadspark Weesp een 'feitenonderzoek' openbaart.

Dat onderzoek is het werk van de Stichting Kerk en Stadspark. Voorzitter Kees Sietsma, achterbuurman van de kerk, liet al eerder weten te zullen aantonen dat de gemeenteraad onjuist en onvolledig is voorgelicht over de situatie rondom de zo met zijn fundering tobbende Laurentiuskerk. De raad heeft aangenomen dat de kerk niet meer te redden is, maar Sietsma bestrijdt dat en wil, zoals hij het eerder formuleerde, "een eerlijke herkansing voor kerk en stadspark".

Stadspark
Met het stadspark bedoelt hij de afgesloten tuin van de Laurentiuskerk. Sietsma deed vorig jaar het aanbod om met een groep Weespers de tuin aan te kopen en als openbaar stadspark te onderhouden. "Het kost de gemeente niks", zo besloot hij zijn gloedvolle betoog. Het kerkbestuur wil de tuin echter niet los verkopen, maar bij de deal van de herontwikkeling betrekken. En dat betekent mogelijk gedeeltelijke bebouwing van de tuin. De gemeenteraad gaf daarvoor groen licht.

20.00 uur
De presentatie van de stichting Kerk en Stadspark Weesp is vanavond (19 februari) om 20.00 uur in die andere kerk, de Grote Kerk aan de Nieuwstraat.

Het WeesperNieuws doet vanavond op de website verslag.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant