Afbeelding

Nieuwe crowdfundronde moet kasten vullen

Algemeen

WEESP - De Weesper Boekhandel heeft de crowdfundingactie verlengd. Er is meer geld nodig voor een grotere voorraad en een breder assortiment.

Ondernemer Nathalie Scheffer hield afgelopen week op verschillende momenten presentaties in haar winkel. Daarbij introduceerde ze ook de Weesper Boekhandel Waardebon. Deze waardebonnen zijn te koop voor 25 euro en zijn drie maanden na aankoop 27,50 euro waard. Voor die extra tien procent vraagt Scheffer een tegenprestatie: ze wil van de koper weten wat hij of zij mist in het assortiment. Deze tips gaat ze gebruiken om het assortiment te verdiepen en verbreden.

Stenen en hout
Mensen kunnen opnieuw obligaties van 100, 250, 500 of 1.000 euro kopen met een looptijd van tien jaar en 3 procent rente. Van het geld dat ze hiermee ophaalt, gaat Scheffer vooral boeken kopen, want sommige kasten in de winkel zijn nog wel wat leeg. "Door ons enorme winkeloppervlak is het grootste deel van de crowdfunding geïnvesteerd in stenen en hout", zo licht ze toe. Ze hoopt dat nu de winkel in bedrijf is en de investering zichtbaar is geworden, nog meer mensen in haar zaak willen investeren.

Vast adres
De Weesper Boekhandel aan de Nieuwstad opende afgelopen november de deuren. De winkel is er gekomen dankzij crowdfunding: 130.000 euro met obligaties en 120.000 euro via het platform Collin Crowdfund. Volgens Scheffer is de nieuwe boekwinkel al voor veel Weespers een vast adres geworden voor boeken, tijdschriften, cadeautjes of een kop koffie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant