Afbeelding

Je mag stemmen. En dat kan hier

Algemeen

WEESP - Stemmen over de associatieovereenkomst met Oekraïne kan vandaag tot 21.00 uur in een van de Weesper stembureaus.

Het gaat om een raadgevend referendum. In het stemlokaal kunnen kiesgerechtigden aangeven of ze voor of tegen het reeds bestaande verdrag zijn.

GeenPeil
Het referendum is onder de noemer GeenPeil begonnen als een stunt van GeenStijl. Het nieuwsmedium vindt dat de burger meer zeggenschap moet krijgen en greep de associatieovereenkomst aan om middels een burgerinitiatief een referendum af te dwingen. Omdat dat gelukt is, moet het referendum ook daadwerkelijk worden gehouden. De uitslag van het referendum is alleen geldig als de opkomst boven de 30% uitkomt.

In de associatieovereenkomst hebben de EU en haar lidstaten afspraken gemaakt met Oekraïne over politieke en economische samenwerking en handel.

Waar stemmen?
Stemmen kan in het gemeentehuis, Gebouw Papelaan 99, verpleeghuis De Hogeweyk, het Vechtstede College, brede school Kors Breijer, verzorgingshuis Oversingel, Sporthal Aetsveld, de brandweerkazerne en Svala auto.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant