Weespers dragen voor uit eigen werk.
Weespers dragen voor uit eigen werk.

Volle bak bij Heel Weesp schrijft

Algemeen

WEESP - Op de eerste Heel Weesp schrijft maakten vrijdagavond zeventien deelnemers gebruik van het geboden podium in De Weesper Boekhandel. De Weesper amateurschrijvers lieten stadgenoten delen in hun schrijfkunst. Initiatiefneemster Marije Hage is blij verrast: "Ik had niet gedacht dat de animo zo groot zou zijn."

De Weesper schrijvers, van jong tot oud, droegen voor uit eigen werk: spannende verhalen, eigen gedichten, delen van boeken, het kwam allemaal voorbij op deze eerste editie van Heel Weesp schrijft. De jury, bestaande uit scenarioschrijver Lars Boom en de schrijvende zussen Eva en Renée Kelder, wees uiteindelijk Linda Gillisen aan als winnaar van deze avond. Zij las een hoofdstuk uit haar tienerroman in wording voor.

Wordt vervolgd
De animo voor Heel Weesp schrijft was zo groot dat mensen moesten worden teleurgesteld. Hage  spreekt al over een volgende Heel Weesp schrijft. " Wie weet, de avond was een geweldig succes.  En ik denk dat een aparte kindereditie ook een goed idee is", aldus de dominee van de Grote Kerk en columniste van het WeesperNieuws.


Initiatiefneemster Marije Hage.

Tycho en Joshua waren de jongste deelnemers van de eerste Heel Weesp schrijft.

Lars Boom: 'Als je zelf maar blij wordt van wat je schrijft.'

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant