Afbeelding

Alles is klaar voor 'Weesp in actie', zaterdag

Algemeen

WEESP – De spullen voor verkoop zijn gebracht, prijzen voor het rad van avontuur spontaan geschonken, kunst voor de veiling aangeleverd en de laatste hand aan optredens wordt gelegd: Weesp in Actie voor Bootvluchtelingen staat in de startblokken. Zaterdag 17 oktober van 11.00 tot 17.00 uur in de Grote Kerk.

Om 15.00 uur is er een kunstveiling van etsen, schilderijen en ander moois,iedereen is uitgenodigd om te komen bieden.

Concert in de avond
De actiedag sluit af met een concert van zangeres Corey, om 20.00 uur, ook in de Grote Kerk. Tickets à 10 euro kunnen gekocht worden bij kantoorboekhandel De Kleine Prins. Aan de deur zijn ze 12 euro.

Initiatiefneemster Marjan van der Meer is samen met haar hulptroepen overweldigd door het enthousiasme van Weesp om mee te doen met Weesp in Actie

Stichting Bootvluchteling
De totale opbrengst van de actiedag gaat naar de Stichting Bootvluchteling. Deze stichting zet zich in op al die plaatsen waar bootvluchtelingen aankomen, waar acute hulp nodig is en de nood het hoogst. Nog steeds komen er heel veel bootjes aan en zitten er duizenden mensen te wachten op hulp. De stichting werkt samen met lokale vrijwilligers en stuurt ook groepen vrijwilligers uit Nederland naar de aanlandplekken, waar ze eerste hulp verlenen aan de meest kwetsbare groep – kinderen, vrouwen, zieken, ouderen - onder de bootvluchtelingen. 

Voor meer informatie: www.facebook.com/weespinactie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant