Isolde en Herman hebben er onwijs veel zin in.
Isolde en Herman hebben er onwijs veel zin in.

Yoga in de Laurentiuskerk

Algemeen

WEESP - Een deel van de Laurentiuskerk wordt yogastudio. Naast Wispe maakt nu ook het succesvolle YogaToday bekend in de kerk te gaan zitten. "Dit wordt de mooiste yogazaal van Nederland."

Isolde Zandee en Herman Lankwarden zijn verschrikkelijk enthousiast over de grote stap die ze gaan maken. Als de kerk straks wordt opgeknapt en onderverdeeld wordt in verschillende ruimtes komt het succesvolle YogaToday op de tweede verdieping.

En op niet zomaar een plek: de yogazaal strekt zich straks dwars over de kerk uit met aan allebei de kanten de rosetten (ronde glas-in-lood-ramen) als venster. "De zon komt straks op via het ene raam en gaat onder in het andere raam", zo vertelt Isolde.

YogaToday begon in maart 2013 aan de Achtergracht en is een groot succes te noemen. In september 2014 werd daarom een tweede zaal aan de Achteromstraat in gebruik genomen, maar al snel bleek ze weer op zoek moesten naar een nieuwe ruimte. 

De yogazaal in de kerk wordt zo'n 120 m2 groot, net iets groter dan de bestaande zaal aan de Achtergracht van 90 m2. Maar die blijft gewoon open. De zaal van de yogastudio aan de Achteromstraat (75 m2) sluit straks de deuren. "We willen de kleinschaligheid en het knusse van onze yogastudio wel behouden. Het moet geen yogafabriek worden."

Vergunningen
Wanneer YogaToday in de Laurentiuskerk de deuren openzwaait is nog even afwachten. In de tussentijd wordt een tijdelijke yogazaal in gebouw Nieuwstad 100 geopend. Kerkeigenaar Cees van Vliet heeft voor zijn plannen namelijk nog de medewerking van de gemeente en de welstandscommissie nodig. Het is nog niet bekend wanneer de vergunningaanvragen voor het werk de deur uitgaan.

De kerk
Met de aankondiging van YogaToday wordt de toekomst van de Laurentiuskerk steeds duidelijker. In het voorste deel van de kerk moet de brouwerij van Wispe komen. In de kerktoren is ruimte voor een hotelkamer en YogaToday komt in de dwarsbeuk over de breedte van de kerk. Verder staan er twee appartementen ingetekend en een inpandige garage. Isolde sluit af: "Wat hier straks gaat gebeuren is denk ik geweldig voor Weesp. Zeker met nieuwbouwwijk Weespersluis in de toekomst in de Bloemendalerpolder. Weesp bruist. Ik hoop ook dat wij met onze plannen Weespers kunnen verbinden, zeker na al die negativiteit rondom de kerk."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant