Afbeelding

Vuurwerkoverlast in Hogeweij: “Buurtbewoners voelen zich onveilig”

Buurt / wijk

WEESP Meerdere bewoners geven aan vuurwerkoverlast te ondervinden in de omgeving van Hogeweij. Het verbod vanuit de overheid lijkt niet iedereen tegen te houden om toch vuurwerk af te steken.

“Sinds zaterdag worden er elke avond ‘vuurwerkbommen’ afgestoken,” schreef een bewoner al eerder in een brief aan het WeesperNieuws. “De buurtbewoners voelen zich onveilig en zijn bang dat de ramen eruit zullen springen en er mensen/kinderen gewond raken.”

Een andere buurtbewoner uit ook zijn bezorgdheid. Enkele keren zijn er na het afgaan van vuurwerk zelfs brandjes ontstaan. “Ik heb er sinds zaterdag meerdere keren politie en brandweer voor gebeld. Weet niet in hoeverre er schade is. Maar gewoon vuurwerk is het in ieder geval niet. Het volgde beide keren op een extra harde knal.”

In november waarschuwde Cor van Driel, wie normaal rond deze tijd van het jaar vuurwerk verkoopt, dat illegaal vuurwerk door het verbod niet tegen gehouden zou worden. “Ik heb al diverse jongens horen roepen dat ze dan wel op een andere manier aan vuurwerk kunnen komen. Dan hebben ze het dus over illegaal vuurwerk, het gevaarlijkere spul,” zei hij in een eerder interview.

Ook in andere gemeenten worden er meldingen gemaakt van vuurwerkoverlast. In de gemeente Laren is er nu al meer schade als gevolg van illegaal vuurwerk dan vorig jaar, en ook bij vuurwerkmeldpunt Huizen is het aantal meldingen toegenomen ten opzichte van voorgaande jaren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant