Op de kaart staan de voorlopige locaties voor de containers aangegeven.
Op de kaart staan de voorlopige locaties voor de containers aangegeven. Foto: Gemeente Weesp
Ingezonden

Handtekeningenactie tegen ondergrondse afvalcontainers centrum

Buurt / wijk

WEESP Een groepje bezorgde centrumbewoners start een handtekeningenactie tegen de komst van ondergrondse afvalcontainers in het centrum. Zij verwachten hiermee te kunnen aantonen dat er onvoldoende draagvlak is en hopen dat de gemeente en de GAD zullen afzien van de plaatsing. 

‘Op 24 juni j.l. werden wij onaangenaam verrast door een brief van de Gemeente Weesp i.s.m. de GAD, waarin werd aangekondigd dat in de binnenstad van Weesp “ondergrondse afvalcontainers” geplaatst gaan worden. Samen met een groot aantal buurtbewoners maken wij ons grote zorgen over dit voorgenomen initiatief.

Het plaatsen van dergelijke afvalcontainers is, ons inziens, op iedere locatie binnen de historische binnenstad, een slecht plan. De containers zien er lomp en grof uit en detoneren echt tegen de mooie achtergrond van de oude binnenstad. Verder is de omschrijving “ondergronds” misleidend. De opvangbak zit weliswaar onder de grond, maar de inwerpunit steekt ruim boven het maaiveld uit en is een lelijk element binnen de openbare ruimte. Helemaal als je er vier naast elkaar plaatst zoals is bedacht schuin tegenover ons mooie Raadhuis. Het is het zoveelste recent voorbeeld van detonerende elementen in de openbare ruimte van Weesp. Het initiatief is ongetwijfeld goedbedoeld en ingegeven om kosten te besparen, maar getuigt van weinig respect en gevoel voor het fraaie historische centrum.

Bent u het eens met onze zorgen en bent u er ook op tegen dat er “ondergrondse” afvalcontainers in de historische binnenstad van Weesp geplaatst worden, onderteken dan de brief die wij huis aan huis zullen bezorgen in de binnenstad. Wij zullen de handtekeningen overhandigen aan het College van B&W.’ 

Met vriendelijke groeten en graag tot constructief overleg bereid,
Namens vele bezorgde buurtbewoners,
Derk-jan Wentink, Jan de Wilde, Dick Houtman en Ilse Ganseboom

Wilt u ook reageren op lokaal nieuws of iets anders delen met de lezers van het WeesperNieuws? Stuur uw bijdrage naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden bijdrage wordt geplaatst.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Stadsloket Weesp vaker open Algemeen 5 aug, 09:43
Afbeelding
Bardolino Ensemble eerste concert Chamber Music Weesp Algemeen 5 aug, 08:56
Logo
Afbeelding
Proeverij de Kroon krijgt nieuwe eigenaar Algemeen 4 aug, 15:34
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
Visboer Dirk van der Plas geliefd onder bewoners Dé haringman uit Muiden stopt na 40 jaar Mensen 4 aug, 12:30
Logo
Afbeelding
Malafide loodgietersbedrijf actief in Weesp Louche loodgieter intimideert minderjarige in Weesp Algemeen 4 aug, 09:40
Logo
Afbeelding
In Weesp groeit de bevolking waarschijnlijk met 24,9 procent Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven Algemeen 3 aug, 14:55
Afbeelding
FC Weesp gaat Noord-Holland in Algemeen 3 aug, 13:21
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief