Zaterdag 9 september staan dezelfde mensen op het podium plus 1.
Zaterdag 9 september staan dezelfde mensen op het podium plus 1. Foto: Robin Voorhamm

Word vriend van Concert aan de Steiger

4 sep 2023, 12:00 Evenementen

WEESP - Het meezingspektakel ‘Concert aan de Steiger’ vindt dit jaar plaats op 9 september. Pieter Kors, eigenaar van café ‘t Helletje en organisator van het evenement heeft er weer zin in.

“De line-up is top, de weersverwachtingen zijn top. Wij zijn helemaal klaar voor het mooiste evenement van Weesp”, zo meldt Kors zelf. “We gaan iedereen blij maken, dat vind ik het leukste wat er is.” Hij ziet het Concert aan de Steiger als een mooie afsluiting van het seizoen en als een manier om Weesp wat leuks terug te geven.

Stap voorwaarts

De line-up belooft inderdaad veel goeds. Musicalsterren Nurlaila, die net klaar is met de musical De Bodyguard en Rolf Koster, die Musical Award nominaties ontving voor Rocky over the Rainbow I, Liesbeth List de Musical en Op Hoop van Zegen, en die het programma voor zijn rekening heeft genomen. Brigitte Nijman, bekend van de musicals Ciske de Rat en Pietje Bell. David van den Tempel, die schitterde als Agent Zwart in de musical Schippers van de Kameleon eerder dit jaar en ex Frizzle Sizzle Laura Vlasblom, die naast het zingen in musicals veel werkt als stemactrice. Allemaal geven ze acte de présence om er een onvergetelijke avond van te maken. “We willen altijd een stap voorwaarts doen, dus we hebben dit jaar geen 4 artiesten maar 5”, aldus Kors.

Hogere onkosten

“Inmiddels moest er toch al  ieder jaar geld bij”, vertelt Kors, “maar door de fusie met de gemeente Amsterdam moet ik steeds grotere investeringen doen die ik allemaal moet terugverdienen in 3 uur. Het zijn niet alleen de legeskosten die een stuk duurder geworden zijn, maar door alle regels moet ik veel grotere investeringen doen. De tent, die al 15 jaar voor de deur staat wordt nu ineens niet meer goedgekeurd. Dat moet een andere overkapping worden. Dat kost weer drie keer zoveel geld. Het podium kost meer geld, alles kost meer geld. En verkeersregelaars, vroeger zetten we een hek neer met een paar jongens die het controleerden, maar dat mag allemaal niet meer. Dat moeten allemaal gecertificeerde mensen zijn, en dat geldt ook voor bewaking en EHBO-ers. Dus al die kosten zijn allemaal heel veel hoger, en ik moet dit in 3 uur tijd terugverdienen. Dat gaat niet.” 

Vriend worden

Ondanks een aantal ‘hele mooie’ sponsors die hem hierin al sinds jaar en dag bijstaan, heeft Kors vanwege de steeds verder oplopende kosten de actie ‘Word vriend van Concert aan de Steiger’ bedacht. Hij wil het geen ‘crowdfunding’ noemen, dat maakt het te groot; iedereen draagt het gewoon een warm hart toe, aldus Kors. “We zijn met alles blij, grote of kleine bedragen, en het gaat redelijk de goede kant op. Alle beetjes helpen.” (Wie vriend wil worden van Concert aan de Steiger kan hier terecht om een bijdrage te leveren.)
“Mensen die niets betalen en gewoon komen kijken zijn ook, net als altijd, van harte welkom. Het wordt een prachtig mooi spektakel.”

Concert aan de Steiger, 9 september bij café ‘t Helletje op Stationsweg 13 vanaf 20.00 uur.

Foto: Robin Voorhamm
Tekst: Riz Jongerius
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant