Gezellige uitjes met de PlusBus.
Gezellige uitjes met de PlusBus. Foto: PlusBus Weesp

De PlusBus heeft een gevarieerd programma

Kunst & cultuur

Met het voorjaar in het verschiet heeft het team van PlusBus Weesp een gevarieerd programma in elkaar gezet met lange en korte ritten, zodat iedereen wat van zijn gading kan vinden. Versa Welzijn organiseert met de PlusBus gezellige groepsuitjes voor 55 plussers en maken uitstapjes naar musea, markten, restaurants, evenementen, natuurgebieden, winkelcentra en nog veel meer. Voor alle uitjes geldt dat ze rollatorvriendelijk zijn. Een uitgebreide omschrijving van de activiteit en de kosten staan in het programmaboekje. Elke 2 maanden komt er een nieuw boekje uit. Deelnemers krijgen dit boekje thuis. Wanneer je nog geen deelnemer bent kun je bellen naar 0294-410639. Dan zorgt de PlusBus ervoor dat je er een thuis krijgt.

Voor maart staan de volgende activiteiten nog op het programma:
Dinsdag 21 maart – 10.45 – 16.00 uur: Lunch Slot Zeist
Woensdag 22 maart – 16.00 – 20.30 uur: Rondrit ’t Gooi / maaltijd het Spieghelhuys
Woensdag 29 maart – 10.00 – 17.00 uur: Nederlands Tegelmuseum - Otterloo
Donderdag 30 maart – 9.30 – 15.30 uur: Lunchconcert Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam

Hoe werkt de PlusBus?

Er gaan vrijwilligers mee, een begeleider en ook de chauffeur helpt mee. Samen zorgen ze voor een fijne, gezellige en veilige dag. Ze ondersteunen je als je dat nodig hebt, ook bij het de bus in- en uitstappen. Tijdens een uitstapje kan maximaal 1 deelnemer met een inklapbare rolstoel mee. Soms is het nodig dat er zelf voor een begeleider wordt gezorgd. Wil je weten hoe dit zit, bel dan naar 0294-410639. Voor rollators is meer ruimte, omdat die kleiner zijn. Wie nog geen gebruik maakt van de PlusBus kan met hen bellen voor informatie.
Heb je een uitje in het verschiet, maar ben je de dag vóór de rit niet gebeld met de ophaaltijd, bel dan naar 06-30248077, ook in het weekend, om mogelijke teleurstellingen te voorkomen. Het is ook handig om contant geld mee te nemen, want het komt wel eens voor dat er ergens een pinapparaat hapert.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant