Het nieuwe onderkomen voor de maatschappelijke instellingen van Papelaan 99.
Het nieuwe onderkomen voor de maatschappelijke instellingen van Papelaan 99. Foto: Riz Jongerius

Nieuw onderkomen voor maatschappelijke instellingen Papelaan 99

Maatschappelijk

Versa Welzijn Weesp, Stichting Vrouwen van Weesp en de Rechtswinkel krijgen per maart een nieuw onderkomen. Zij verhuizen van Papelaan 99 naar Van Houtenindustriepark 11. Stichting Maatjesproject verhuist naar Van Houtenindustriepark 24, waar ook de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen gevestigd is. 

De huurcontracten van deze maatschappelijke instellingen lopen tussen nu en september af. Het gebouw aan de Papelaan wordt per september weer gebruikt voor basisonderwijs en is hiermee deels een oplossing voor het groeiend aantal leerlingen.

Katinka Hilders, voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsgebied Weesp, is blij dat er op tijd een nieuwe locatie is gevonden: “Fijn dat de organisaties nu weten waar ze terecht kunnen. Het is gelukkig een centrale en bereikbare locatie. Doordat de nieuwe locatie gelijkvloers is, is de toegankelijkheid ook verbeterd.”

Nieuwe locatie

De instellingen hebben met elkaar de ruimte op de begane grond bekeken, en denken na over een geschikte indeling. Deze maand gaat een aannemer aan de slag met een verbouwing om de ruimtes geschikt te maken. Het streven is dat de instellingen er per 1 maart 2024 gebruik van kunnen maken. Zij zullen hier in ieder geval 1,5 jaar verblijven. Het bestuur van stadsgebied Weesp kijkt nu al naar een oplossing voor na deze tijd, omdat het realiseren van een lange-termijnoplossing lang kan duren.

De maatschappelijke organisaties

De locatie op Papelaan 99 is nu nog een verzamelgebouw waar veel maatschappelijke instellingen zijn gevestigd. Alleen de organisaties die door de gemeente gesubsidieerd worden verhuizen naar Van Houtenindustriepark 11 en 24. Ook de Plusbus en Weespermop verhuizen mee naar nummer 11. Versa Welzijn Weesp is een welzijnsorganisatie die gratis hulp, advies en begeleiding geeft aan bewoners. Stichting Vrouwen van Weesp organiseert diverse bijeenkomsten voor vrouwen. De Rechtswinkel geeft gratis juridisch advies en stichting Maatjesproject helpt mensen met psychosociale, psychiatrische en lichamelijke beperkingen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant