Laat je oude spullen repareren bij Repair Café Weesp en geef ze een tweede kans.
Laat je oude spullen repareren bij Repair Café Weesp en geef ze een tweede kans. Foto: Pixabay

Vacatures van de Vrijwilligerscentrale

Maatschappelijk

Iedere week zetten wij de leukste vacatures van de Vrijwilligerscentrale voor je op een rij. Vind je niets van je gading? Kijk dan ook eens op www.vcweesp.nl. Als vrijwilliger maak je het verschil!

Maak de wereld een stukje mooier en repareer mee

Bij het Repair Café Weesp worden er steeds meer defecte spullen aangeboden en daarom is jouw kennis en kunde hard nodig om het vaste team van reparateurs aan te vullen! Samen met het gezellige team reparateurs worden kapotte spullen gemaakt om ze zo langer mee te laten gaan, geld te besparen en ervoor te zorgen dat de afvalberg ietsje kleiner blijft. Doe jij elke tweede zaterdag van de maand mee? Geef je dan nu op!

Bied ondersteuning aan vluchtelingen

Begeleid jij vluchtelingen met het zich leren te redden in de Nederlandse maatschappij en in het bijzonder in Weesp om zich hier thuis voelen? Jouw taken bestaan o.a. uit uitleg geven over procedures en instanties en bemiddelen in het contact, helpen bij het invullen van formulieren (op papier en digitaal), een vertrouwensband opbouwen, een luisterend oor bieden en indien nodig doorverwijzen, begeleiding naar zelfredzaamheid. Heb jij affiniteit met vluchtelingen? Reageer dan snel!

Ga je mee met Lia

Lia (69) is een gezellige vrouw, ze is levendig en kletst graag. Lia is erg creatief en ze knutselt graag. Verder houdt zij van wandelen en ze speelt graag bingo. Zij vindt het moeilijk om iets alleen te ondernemen. Ga jij met haar mee? Of wil je creatieve activiteiten met Lia doen? Meld je nu aan!

Meer informatie of een adviesgesprek?
De vrijwilligerscentrale is bereikbaar op info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87. Voor alle vrijwilligersvacatures kijk op www.vcweesp.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant