Loco-burgemeester Léon de Lange reikt het Jeugdlintje uit aan Sophia Kruithof. Naast haar staan haar ouders Harald en Marije.
Loco-burgemeester Léon de Lange reikt het Jeugdlintje uit aan Sophia Kruithof. Naast haar staan haar ouders Harald en Marije. Foto's: Hans Peijs

Lintje van Weesp voor 'Wonder van Weesp'

Mensen

WEESP - Iedereen is trots op Sophia, de jonge Weespse die afgelopen vrijdagavond overtuigend The Voice of Holland won. Vanmiddag kreeg zij uit handen van locoburgemeester Léon de Lange het Weesper Jeugdlintje. Daarnaast ontving ze een oorkonde en wordt haar naam toegevoegd aan de Weesper Eregalerij.  

Het dagelijks bestuur van Weesp - maar wie niet? - is 'ongelooflijk trots' op Sophia. "We zagen een open, leergierig meisje maar ook een meisje met een gezond wantrouwen. Toen we gingen navragen,werd ons verteld 'Dat is Sophia'", aldus de Lange. "We hebben er in Weesp een BN'er bij gekregen en je hebt Weesp op de kaart gezet."

De plaatselijke versierselen werden uitgereikt in het bijzijn van haar ouders Marije en Harald Kruithof, een afvaardiging van het Vechtstede College waar ze dit jaar de havo hoopt af te ronden (volgende week is een belangrijke toetsweek) en van Joachim Bosboom van De Muziektuin. Bij de Muziektuin bleek voor het eerst dat Sophia een getalenteerd zangers is. Presentatrice Chantal Janzen noemde haar in het tv-programma meerdere keren zelfs het 'Wonder van Weesp'

Jeugdlintje
Het Jeugdlintje is bedoeld om jongeren te eren die een bijzondere prestatie hebben verricht. Hierbij kan het gaan om jongeren die een ambassadeursrol vervullen, een voorbeeld zijn voor leeftijdgenoten, een bijzondere prestatie of initiatief hebben neergezet en die zich hiervoor vrijwillig inzetten, of hebben ingezet, eventueel bij een maatschappelijke organisatie. Het lintje is pas één keer eerder uitgereikt, dat was in 2016 aan Jamy Snel. Zij redde een kleuter uit het water van Smal Weesp.

De gemeente had voor Sophia de rode loper uitgerold.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant