Meningen over Weesper nieuws van de stamtafel.
Meningen over Weesper nieuws van de stamtafel. Foto: Pexels

De stamtafel over WeesperNieuws

Mensen

RUBRIEK Iedere week vragen we willekeurige Weespers aan de stamtafel in een Weesper horecagelegenheid naar hun mening over het nieuws in de krant.

Deze keer spraken we een aantal bezoekers in café De Heksenketel en vroegen wat zij vonden van het nieuws van afgelopen week. Petra Jacobs was net afgezwaaid van haar dienst en vond vooral het nieuws over de Telekids Musical er uit springen in de krant van 31 mei. “Superleuk dat ze met theater aan de gang kunnen op die leeftijd. Jezelf kunnen uitdrukken en je expressie uiten vinden kinderen zo leuk!”
Noortje Tanger, havenmeester in Weesp, schoof ook aan en vraagt zich persoonlijk af waarom je zo weinig merkt van de omslag die sinds de fusie heeft plaatsgevonden van Weesp naar Amsterdam. “Ik merk daar in ons krantje echt weinig van”, aldus Noortje.

Bertus van der Neut is inmiddels ook gearriveerd en zijn mening staat haaks op die van Noortje. Hij vindt dat het soms te veel over Amsterdam en Weespersluis gaat, en daar is hij nog niet aan gewend. “’Weespersluizers’ zijn (nog) geen Weespers.” Daarnaast vindt hij ook dat Weespers meer gehoord mogen worden. Geheel los van het nieuws in de papieren krant van afgelopen week baalt hij ervan dat hij al regelmatig aan de bel heeft getrokken over het te zware verkeer over de Achtergracht en dat daar weinig aandacht aan wordt besteed, terwijl die straten zijn gemaakt voor paard-en-wagen en niet voor vrachtverkeer. En wat betreft de krant smult hij van de columns van Nora en Stephanie. Hij moet bij de column van de laatste weliswaar af en toe opzoeken wat sommige woorden betekenen, “maar dat is toch ook hartstikke leuk?”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant