Afbeelding

6 gouden tips voor een fijne thuiswerkomgeving

Advertorial

Moet je of wil je thuiswerken? Lees in dit artikel hoe je voor een fijne thuiswerkomgeving zorgt. 

1: Goede laptop of pc

Als je vanuit huis werkt, wil je natuurlijk de beste laptop uitkiezen. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: waar ga je hem het meeste voor gebruiken? Als je hem alleen gebruikt voor tekstbewerking en e-mails, heb je natuurlijk minder vermogen nodig dan wanneer je bijvoorbeeld video’s bewerkt. Laat je daarom goed adviseren over welke laptop bij jouw werkzaamheden past.

2: Ideale temperatuur

Bij het maken van een fijne thuiswerkomgeving denk je misschien niet meteen aan de temperatuur. Maar de temperatuur van je werkkamer heeft een heel groot effect op je productiviteit. Als je kamer te warm is, vermindert dat je concentratie. Als het juist te koud is, ga je automatisch langzamer werken.

Interessant weetje: uit onderzoek is gebleken dat mannen en vrouwen beter functioneren bij verschillende temperaturen. Voor mannen is de beste temperatuur rond de 21 graden. Voor vrouwen kan dit wel een aantal graden meer zijn. Een goede tip om de temperatuur zo goed mogelijk te bepalen, is het aanschaffen van een slimme thermostaat. Doe goed onderzoek naar welke je neemt. Je wilt natuurlijk de beste slimme thermostaat uitkiezen.

3: Goede internetverbinding

Een goede internetverbinding is onmisbaar bij een fijne thuiswerkomgeving. Enkele tips om het meeste uit je wifi-verbinding te halen:

  • Neem de beste wifi antenne die je maar kan vinden. De antenne is namelijk essentieel voor een snelle internetverbinding.
  • Vooral als je router oud is, is het een goed idee om je router helemaal te vervangen. Heb je de router al langer dan 6 jaar? Dan is dat zeker een goede optie.
  • Plaats je router op een goede plek. Hoe verder weg je van de router zit hoe slechter de verbinding is. Zet de router zo hoog en vrij mogelijk. Ook het spreiden van de antennes helpt het bereik te vergroten.

4: Planten

Planten reinigen de lucht en dragen bij aan een fijne sfeer. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Varens staan mooi in de werkkamer en zuiveren de lucht.
  • De ficus houdt de luchtvochtigheid van de kamer in goede balans.
  • Een lepelplant zet heel effectief CO2 om in zuurstof.

Heb je weinig ruimte om planten neer te zetten? Ga dan voor een mooie hangplant.

5: Lekker veel licht

Heeft je kamer weinig zonlicht? Dan is er een grote kans dat je slaperig en traag wordt. Daglicht heeft juist een stimulerend effect. Het maakt je energiek en is goed voor concentratie. Zorg er daarom voor dat de kamer die je als werkplek gebruikt lekker veel zonlicht heeft. Zet je bureau bijvoorbeeld met de zijkant tegen een raam. Zo heb je veel licht, zonder dat je erdoor verblind wordt. Heb je niet voldoende daglicht op je werkplek? Zorg dan voor goede kunstverlichting. 

6: Bureau en bureaustoel

Wat natuurlijk niet kan ontbreken bij een fijne thuiswerkplek is: een bureau en bureaustoel die goed bij je passen. De perfecte hoogte van het bureaublad ligt aan hoe lang je bent. Wil je ook staand kunnen werken? Dan is een sta-zitbureau een goed idee. Deze kan je gemakkelijk in hoogte verstellen. Zet je bureaustoel op een hoogte waarbij je voeten op de grond staan en je boven- en onderbeen een hoek van 90 graden hebben. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant