Afbeelding

Rahmouni niet geschrapt uit GBA

Algemeen Dossier: Samir Rahmouni uit raad gezet

WEESP – Vooruitlopend op de zitting van de Raad van State, heeft Samir Rahmouni een klein succesje geboekt in zijn strijd tegen de gemeente Weesp. Hij wordt niet uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie(GBA).

De uitschrijving was onderdeel van zijn ontslag als lid van de gemeenteraad. Volgens de gemeente woont Rahmouni niet in Weesp. Dit is voor een raadslid wel verplicht. De gemeente ging meteen een stap verder, door Rahmouni ook de GBA te schrappen. Rahmouni zou dan 'zonder vaste woon- of verblijfplaats' zijn. 

Volgens de advocaat van Rahmouni kan dat niet, omdat zijn cliënt niet met onbekend bestemming is vertrokken: iedereen weet waar Rahmouni is. De gemeente heeft de GBA-uitschrijving nu ingetrokken. Volgens de advocaat komt dat goed uit in de procedure die eind deze maand voor de Raad van State dient. Daarin vecht Rahmouni zijn raadsontslag aan. Rahmouni heeft een officieel adres aan de Herengracht, maar volgens college en raad is hij daar onvoldoende om hem 'woonachtig te Weesp' te noemen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief