Afbeelding

Panelleden gezocht om na te denken over aardgasvrij Weesp

Algemeen

WEESP De gemeente zoekt Weespers die willen deelnemen in een panel om te adviseren over de energietransitie van aardgas naar andere energiebronnen. In het najaar gaat hierover een zogenoemd participatietraject van start. De bevindingen komen uiteindelijk in de Transitievisie Warmte. 

Nederland gaat van het aardgas af. Dit is nodig om de klimaatdoelstellingen waaraan Nederland zich gecommitteerd heeft te behalen. Dit betekent dat ook de gemeente Weesp, dat zelf daarnaast tot doel heeft gesteld om in 2030 energieneutraal te zijn, op zoek moet naar vervangende bronnen voor warmte. Hoe dit gedaan kan worden, onderzoekt de gemeente vanaf het najaar. In het najaar gaat daarom een participatietraject van start, maar hoe dit er verder komt uit te zien is nog niet bekend want de uitvoering hangt samen met de dan geldende coronavoorschriften. 

Verschillende fasen
Het opstellen van de Transitievisie Warmte kent verschillende fasen. We beginnen met het opstellen van uitgangspunten. In deze fase wil de gemeente Weesp ook een panel samenstellen waarin betrokken Weespers zitten die de gemeente gedurende het gehele traject van advies kunnen voorzien. De werving van deze panelleden begint naar verwachting eind september.
In de tweede fase volgt een analyse waarin onder meer de financiële consequenties nader worden onderzocht en in de volgende fase wordt per wijk gekeken wat er gedaan moet worden en op welke termijn.
In het tweede kwartaal van 2021 gaat het plan ter besluitvorming naar het bestuur en de gemeenteraad van Weesp.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant