Afbeelding

Hoe ziet Weesp er in 2050 uit?

Algemeen

WEESP Hoe ziet de ruimtelijke ontwikkeling in Weesp er de komende decennia uit? Op die vraag gaat de gemeente Weesp de komende maanden het antwoord vinden. Het antwoord wordt uiteindelijk gevat in de ‘Omgevingsvisie Weesp 2050’ en de burgerij wordt hierbij betrokken. Daarvoor is op een speciale website een vragenlijst.

Iedereen kan de vragenlijst invullen. Wie dieper op de vragen in wil gaan, krijgt na afloop een uitnodiging voor een vervolgenquête. De vragen zijn onder andere tot stand gekomen met medewerking van het Toekomstpanel Weesp. Dit is een groep van zo’n 150 betrokken Weespers, ontstaan in 2017, om met de gemeente mee te denken over de bestuurlijke toekomst van Weesp.

Bruidsschat
De 'Omgevingsvisie Weesp 2050' moet de bruidsschat van de gemeente worden. “Een betere bruidsschat kan onze stad zich niet wensen”, stelt wethouder John Vos. “Vanaf 2022 houdt Weesp op te bestaan als zelfstandige gemeente. Door alle wensen die we nu hebben, vast te leggen in een omgevingsvisie, zorgen we er voor dat we decennia lang toch onze stempel kunnen drukken op de ruimtelijke ontwikkeling van onze stad.”

De gemeente houdt de vinger aan de pols bij invulling van de enquête. Blijkt dat niet alle groepen voldoende worden vertegenwoordigd, dan wordt daar na de zomer actie op genomen. Eind dit jaar ligt er een concept, daar kan iedereen p schieten en uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad wat de visie wordt. Naar verwachting kan de omgevingsvisie vóór de zomer volgend zijn vastgesteld. De gemeente Amsterdam zal de visie van Weesp na de fusie overnemen en integreren in de eigen omgevingsvisie, die ook in 2021 gereed is. 

De vragenlijst kan hier worden gevonden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant