Akwasi heeft een woning gekocht in Weespersluis waar veel tumult over is (op de woningen op deze foto is niet het huis van Akwasi afgebeeld).
Akwasi heeft een woning gekocht in Weespersluis waar veel tumult over is (op de woningen op deze foto is niet het huis van Akwasi afgebeeld). Foto: Archieffoto: Hans Peijs

Verhuizing Akwasi naar Weespersluis gaat niet van een leien dakje

Algemeen

WEESP De rapper Akwasi, die momenteel onder vuur ligt vanwege harde uitspraken tegen Zwarte Piet bij een demonstratie van Black Lives Matter, gaat in Weesp wonen. Deze week krijgt hij de sleutels van zijn nieuwe woning in Weespersluis, maar dat loopt allemaal niet van een leien dakje. Inmiddels is zijn voorgenomen verhuizing ‘talk of town’ en voer voor kroegpraat. 

Glazenwasser Barry kwam voor de oplevering van de woning de ramen zemen en ging op social media los toen hij begreep dat dit de woning was van de rapper. Op de besloten Facebook-groep Glazenwassers United scheef hij: “Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland. Jullie zouden medelijden moeten hebben met hem. Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren.” En zoals dat gaat op social media, volgde hierop direct het ene na het andere haatbericht. “Hang maar een handgranaat aan de deur” en “Steek het huis maar in de brand”, stond er onder meer te lezen.

Foto’s
De glazenwasser had ook foto’s van het nieuwe huis geplaatst en dat was tegen het zere been van Akwasi zelf, die zich ernstig in zijn privacy voelt aangetast. “Dit mag niet en dit hoort niet”, schrijft hij als reactie. “Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.” Op zijn eigen Insta reageert hij met de tekst: “Ik wil graag dat je dit ziet, mijn gloednieuwe koopwoning die binnenkort opgeleverd moet worden is met foto’s in een privé facebookgroep verschenen dankzij ene Barry”.

Verwijderd
Zijn reactie leidde ertoe dat het bericht ijlings werd verwijderd en dat de glazenwasser later die dag te horen kreeg dat hij op non-actief is gesteld. Een medewerkster van het desbetreffende schoonmaakbedrijf Maarschalkerweerd, vreest inmiddels naar aanleiding van alle tumult voor het voortbestaan, zo laat het aan NH Nieuws weten. Of Akwasi binnenkort zijn nieuwe woning in Weespersluis zal betrekken of de storm voorbij laat gaan, is niet helder.

Miljoenen 
Er zou volgens het weekblad Story ook sprake van zijn dat Akwasi miljoenen zou hebben geïnvesteerd in Weespersluis. Reporter Guido den Aantrekker schreef onlangs in het weekblad dat de rapper voor de helft eigenaar is van de projectontwikkelaar die 6,3 miljoen euro heeft geïnvesteerd in Weespersluis. Hij meldde daarbij terloops dat de rapper ‘extreem goed in de slappe was’ zit. Tegen de MediaCourant liet Story op 12 juni weten in bezit te zijn van documenten waaruit dit zou blijken. Uit onderzoek dat WeesperNieuws heeft verricht in het kadaster valt dit in elk geval niet te herleiden. Daaruit kunnen we slechts halen dat Akwasi een woning in Weesperluis heeft gekocht voor een half miljoen euro.
           

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant