Archieffoto: Koningin Máxima bij verpleeghuis Hogeweyk in 2014.
Archieffoto: Koningin Máxima bij verpleeghuis Hogeweyk in 2014.

Koningin Maxima vandaag bij Smit & Zoon

Algemeen

WEESP Hare Majesteit Koningin Máxima is vanmiddag in Weesp. Ze brengt een bezoek aan het bedrijf Smit & Zoon dat deze maand 200 jaar bestaat. 

Helaas is aan het WeesperNieuws door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en Smit & Zoon geen accreditatie verleend om het bezoek bij te wonen. Vanwege de veiligheidsprotocollen en coronamaatregelen wordt de pers beperkt toegelaten. Zelfs bij de ontvangst buiten mag onze redactie niet aanwezig zijn. Zodra de hofauto op het terrein is, gaat het hek weer dicht. Wel komen er later deze week via de RVD foto’s en ander materiaal beschikbaar, dit houden de lezers van het WeesperNieuws dus tegoed. 

Smit & zoon
Smit & zoon, gevestigd aan de Nijverheidslaan, werd in 1821 opgericht in Amsterdam. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationale onderneming: naast het hoofdkantoor en de fabriek in Weesp, zijn er ook vestigingen in Amersfoort en in Italië, China en Duitsland. Inmiddels staat de zevende generatie Smit, in de persoon van eigenaar Marc Smit, aan het roer van het bedrijf. Onder zijn leiding ontwikkelt en produceert het bedrijf chemische grondstoffen die door de leerproducenten worden gebruikt bij de productie van leer.

De koningin krijgt tijdens het werkbezoek uitleg over de geschiedenis van het familiebedrijf en de ontwikkelingen die Smit & Zoon heeft doorgemaakt. Ook staat er een rondleiding door het laboratorium en de fabriekshal op het programma. 

De Hogeweyk
In 2014 was Hare Majesteit ook al eens in Weesp. Toen bezocht ze samen met koningin Silvia van Zweden verpleeghuis Hogeweyk. Die dag verliep veel spontaner. Bij de entree stonden vele Weespers te wachten om een glimp van de Koningin op te vangen. Ze kregen meer, Hare Majesteit schudde volop handen en nam bloemen en tekeningen aan van kinderen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant