Koningin Maxima bezocht in 2014 verpleeghuis Hogeweyk.
Koningin Maxima bezocht in 2014 verpleeghuis Hogeweyk. Foto: WeesperNieuws

Koningin Máxima komt weer naar Weesp

B2b

WEESP Koningin Máxima bezoekt op 26 mei het familiebedrijf Smit & Zoon in Weesp. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt. 

Smit & zoon, gevestigd aan de Nijverheidslaan, werd in 1821 opgericht in Amsterdam. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een internationale onderneming: naast het hoofdkantoor en de fabriek in Weesp, zijn er ook vestigingen in Amersfoort en in Italië, China en Duitsland. Inmiddels staat de zevende generatie Smit, in de persoon van eigenaar Marc Smit, aan het roer van het bedrijf. Onder zijn leiding ontwikkelt en produceert het bedrijf chemische grondstoffen die door de leerproducenten worden gebruikt bij de productie van leer. 

De koningin krijgt tijdens het werkbezoek uitleg over de geschiedenis van het familiebedrijf en de ontwikkelingen die Smit & Zoon heeft doorgemaakt. Ook staat er een rondleiding door het laboratorium en de fabriekshal op het programma. 

In 2014 was de koningin ook al eens in Weesp. Toen bezocht ze samen met koningin Silvia van Zweden verpleeghuis Hogeweyk. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant