Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Ingezonden

Een puntje groen

Algemeen

De Groene Punt is nog steeds dicht en dat is sommige Weespers, zeker met dit weer, een doorn in het oog. Miranda Groen stuurde hier de volgende ingezonden brief over: 

Een Puntje Groen 
‘Vele jaren rolde ik zomers op één van de weinige openbare groene ruimtes, namelijk De Groene Punt, mijn handdoek uit om daar te badderen totdat een waarnemend burgemeester, besloot om het uit ‘veiligheidsredenen’ dicht te gooien. Mensen buiten Weesp, met in hun bezit een bootje, werden hartelijk ontvangen maar de inwoners zelf werden met de woorden: ‘Ga maar naar de Gaasperplas’ uit hun eigen stadje gejaagd. Vorige week wandelde ik samen met mijn vriend naar de ingang van de Groene Punt: Daar werden we ‘verwelkomd’ door een groot agressief hek met daarop de woorden: verboden ivm Covid 19. Afstand houden zou op dat grote stuk niet mogelijk zijn?! Daar valt over te twisten. Nog even en dan is het weer hartje zomer. Wat zou het toch leuk zijn om (onder anderen) de jeugd daar straks weer te zien genieten. Of zijn ze straks ook niet meer welkom op andere openbare plekken zoals de Utrechtseweg bij de Molens, het bankje bij de spoorbrug of aan de andere kant van de Ossenmarkt? Dat er een berg aan vuil wordt achterlaten, is niet goed te praten. Maar met wat vrijwilligers, meer vuilnisbakken en de jeugd zelf, moet dit op te lossen zijn. Het is uiteindelijk maar een paar weken per jaar zwemweer. En ook al is het geen 30 graden, ik wil daar soms gewoon zijn, omringd door al dat groen, met mijn handdoekje, zittend tegen een boom, denkend aan brugwachters, met het nu al nostalgische houten klompje.’
Miranda Groen. Weesp 

Wilt u hierop reageren of wilt u iets anders delen met de lezers van het WeesperNieuws? Stuur uw bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant