Afbeelding
Foto: André Verheul

Avond met foto’s André Verheul in de Van Houtenkerk

Algemeen

WEESP Ruim tweehonderd foto’s uit vervlogen Weesper tijden van André Verheul zullen te zien tijdens een presentatie in de Van Houtenkerk op 18 november.

André Verheul was ruim veertig jaar persfotograaf: eerst voor de Nieuwe Weesper, Het Parool en het Algemeen Dagblad, later voor het WeesperNieuws. 

Weesp in de jaren zeventig

Een selectie is te zien tijdens de presentatie, met de nadruk op de vroege jaren van zijn carrière. In 90 minuten komt van alles voorbij: aangrijpende nieuwsfoto’s, portretten van bekende Nederlanders en veel mooie oude beelden van Weesp in de jaren zeventig. Dat alles wordt van commentaar voorzien door André Verheul junior.

Stilletjes te treuren

Cees Pfeiffer, voorzitter van de Historische Kring en gastheer van deze avond, heeft in zijn journalistieke leven veel samengewerkt met senior. Hij zegt: “Op de foto’s van André gebeurt er altijd meer. Neem deze bus, die van de veel te smalle Lage Klompweg in de sloot gleed. Geen foto van veel mensen rond de bus en een kraanwagen. Nee, gewoon die bus. Helemaal alleen. Het lijkt alsof deze daar heel stilletjes ligt te treuren dat hèm dit nu juist moest overkomen. Zo krijgen ogenschijnlijk eenvoudige nieuwsonderwerpen een extra dimensie. Maar dan moet je het wel zien. En André zag dat. Daarmee bracht hij de lokale persfotografie naar een hoger peil.”

De presentatie is op donderdag 18 november in de Van Houtenkerk in Weesp. De aanvang is om 20.00 uur, entree is 5 euro. Leden van de Historische Kring hebben gratis toegang. Bij de entree wordt naar de coronapas gevraagd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant