Afbeelding
Foto: Pixabay

SchuldHulpMaatjes draaien duimen: waar zijn de cliënten?

Algemeen

WEESP Ze moeten er zijn, mensen die in de schuldsanering zitten die praktische ondersteuning nodig hebben. Maar waar zijn ze? In elk geval kloppen ze amper of niet aan bij SchuldHulpMaatje en daar maakt men zich zorgen over.

Schuldhulpmaatje Weesp, Muiden en Muiderberg is in 2012 opgericht net als doel het vergroten van de zelfredzaamheid van de hulpvragers met financiële problemen en het bieden van sociale en praktische ondersteuning. Dit gebeurt door de de hulpvrager te koppelen aan een vrijwilliger, een zogenoemd SchuldHulpMaatje, die hem/haar gedurende een periode wekelijks motiveert, begeleidt en persoonlijke aandacht geeft. De vrijwilligers zijn getraind en opgeleid voor het bieden van hulp en zijn gecertificeerd.

Er zijn voor dit gebied 17 SchuldHulpMaatjes, maar daarvan hebben er acht de laatste tijd niets te doen gehad. En dat is vreemd, zeker nu er steeds meer mensen financiële de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen en het aantal cliënten van bijvoorbeeld de Voedselbank groeit.
Dat er geen mensen zijn die hulp kunnen gebruiken kan er in elk geval niet in bij bij coördinator Marien Weststrate. Afgelopen week liet hij de bestuurscommissie Stadsgebied Weesp grote zorgen te hebben dat veel mensen tussen wal en schip vallen, maar hij heeft geen idee waar het sinds dit jaar fout gaat. Hij kreeg van voorzitter Katinka Hilders onder andere de toezegging dat het fenomeen SchuldHulpMaatje extra onder de aandacht wordt gebracht, maar veel meer dan dat kan de commissie op dit moment ook niet doen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant