Afbeelding

'Deze prijs is een geweldige erkenning voor mijn werk'

Algemeen

WEESP - "Ik vind het onuitstaanbaar dat ik omdat ik vrouw ben harder moet werken, minder verdien en vaak niet serieus word genomen." Dat zegt Vreneli Stadelmaier deze week in het WeesperNieuws. Ze won vrijdag de Joke Smit-prijs voor haar strijd voor vrouwenemancipatie.

"Het is nodig! Vorige week nog openbaarde het College voor de Rechten van de Mens nog het schrikbarende bericht dat per jaar in Nederland 65.000 vrouwen ontslagen worden tijdens de zwangerschap. Dat kan toch niet! Mijn leven is feminisme, voor vrouwen opkomen, ervoor te zorgen dat alle dochters van Nederland het beter krijgen en meetellen. De prijs betekent voor mij een geweldige erkenning van mijn werk."

De uitreiking van de Joke Smit-prijs was het sluitstuk van de twee jaar durende Kracht on Tour, een initiatief van minister Jet Bussemaker voor aandacht voor een betere financiële positie van vrouwen en ter stimulans aan vrouwen om hun talenten te ontdekken, te benutten en te verzilveren. Koningin Máxima en Annemarie van Gaal waren prominent aanwezig in de bomvolle Haagse Fokker Terminal.

Lees verder in het WeesperNieuws van deze week. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant