Hein Stulemeijer bij zijn installatie als commissielid voor de DSB.
Hein Stulemeijer bij zijn installatie als commissielid voor de DSB. Foto: Christian Pfeiffer

Tweetal nu met Partij van de Ouderen de verkiezingen in

Politiek

WEESP - De Amsterdamse Partij van de Ouderen krijgt een afdeling Weesp, die mee wil doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Weesp op 21 maart. Gerton van Unnik en Hein Stulemeijer worden de gezichten van de nieuwe partij.

Van Unnik en Stulemeijer zijn nu respectievelijk raads- en commissielid voor 'Weesp bij Gooise Meren', dat eerder Duurzame Stadsbelangen Weesp heette en daarvoor nog Artikel 50. 

Middenkoers
Stulemeijer wordt de lijsttrekker. De partij gaat voor een "gedegen ouderenbeleid", maar richt zich ook op punten die niet direct met senioren te maken hebben. De rechtse en uitgesproken koers die hun huidige partij vaart, zal volgens Stulemeijer genuanceerder worden. "Een realistische middenkoers", zo omschrijft hij het.

Eerdere partijen
Stulemeijer was eerder raadslid voor de VVD in Weesp. Na zijn gedwongen vertrek probeerde hij het met Nieuw Liberaal Weesp. Ook was hij kortstondig betrokken bij Trots op Nederland en 50PLUS. "Ik snap dat mensen iets van denken van die wisselingen. Van de VVD ben ik altijd overtuigd lid geweest. Toen dat stopte, wilde ik mijn politieke ambities elders waarmaken. Bij 50PLUS voelde ik mij uiteindelijk niet thuis. Met Wil van Soest van de Partij van de Ouderen in Amsterdam heb ik al langer een heel goed contact. Vandaar nu de afdeling Weesp."

Hoewel de moederpartij Amsterdams is, is de afdeling Weesp voor een fusie met Gooise Meren. "Wij mogen onze eigen koers varen", aldus Stulemeijer.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant