Onkruid in de openbare ruimte wekt ergernis bewoners
Onkruid in de openbare ruimte wekt ergernis bewoners Foto: H. Roland
Ingezonden brief

Verpaupering Weesp

Buurt & wijk

WEESP Lezer Hilda Roland sluit zich aan bij de ingezonden brief van de heer De Boer van afgelopen 5 augustus. Ook zij uit haar zorgen over de verpaupering van de openbare ruimte in Weesp.

“De ingezonden brief van de heer De Boer d.d. 5 augustus jl. is mij uit het hart gegrepen; ik ben dus niet de enige die zich zorgen maakt over de verwaarlozing van de openbare ruimte in Weesp.

Liet het onderhoud van straten en goten al veel te wensen over toen Weesp nog zelfstandig was, sinds de fusie met Amsterdam is het zienderogen verder achteruit gegaan.

De talloze meldingen die ik maakte via het daartoe geëigende kanaal, met foto’s, leveren slechts onbegrip en desinteresse op, maar leiden niet tot enige actie.

Mijn wijk Leeuwenveld I wordt nu al jaren “geteisterd” door zand, sterk vervuild met onkruid, vettige uitstoot van vliegtuigen en verkeer, overwaaiend van het aanpalend bouwterrein Weespersluis. Dit zou wat extra onderhoud rechtvaardigen maar sinds verleden jaar wordt er helemaal niets meer gedaan. Bladafval van de vorige herfst ligt nog in de goten en in mijn straat staat het onkruid kniehoog, waaronder ook de beplanting van de smalle groenstroken bezweken is.

Ik woon sinds 1997 in deze straat en zie de verwaarlozing met lede ogen aan, net als de heer De Boer. Frustrerend daarbij is dat er blijkbaar wel geld en personeel is om mijn straatje meermalen per dag te controleren met het beruchte parkeerautootje, alsof wij potentiële wetsovertreders zijn.

Ook ik doe hierbij een oproep aan de Bestuurscommissie om deze snelle achteruitgang van de openbare ruimte kenbaar te maken en de Gemeente met klem om beter en regulier onderhoud van groen en straten te verzoeken.” 

- Hilda Roland

Ook reageren op lokaal nieuws? Stuur uw beknopte bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Achterstallig groenonderhoud
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief