Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
ingezonden brief

Verpaupert onze stad?

Algemeen

WEESP Lezer C.I. de Boer stuurde een brief in over zijn zorgen over de verpaupering van Weesp.

“Verpaupert onze stad? Weesp een schoonheid aan de Vecht met een oud historische centrum. Maar in toenemende mate lijkt verpaupering intrede te doen. In te veel straten en bij boomspiegels groeit het onkruid weelderig. Neem nou de bijenveldjes. Enkele weken is het een plaatje. Mondriaan zou er zo een mooi schilderij van hebben gemaakt. Maar als de bloei er uit is dan is het een en al armoe en doet het de stad en de bewoners niet goed. Kijk b.v. eens bij de Bouhuijstunnel, wat een trieste aanblik.

Ook de zgn “laan met allure” is zo’n voorbeeld. De laan is mooi vanaf de van Houtenlaan tot aan de Hugo de Grootlaan. Daarna is het enkel huilen met de pet op, overal onkruid. De allure vervalt al snel en dat voor een belangrijke toegangsweg tot de binnenstad. Mijn advies aan de gemeente is om het groenbeheer beter onder controle te houden en zonodig naar een hoger niveau van onderhoud te brengen. Bewoners hebben daar recht op en het verhoogt de leefbaarheid. Daarnaast is het ook raadzaam om alle bebording eens grondig te controleren. Veel borden zijn smerig, staan scheef etc. Er zijn momenten van heimwee, toen Weesp nog eigen tuinlieden kende, die bekend waren met de hun toegewezen wijk en er plezier in hadden om het netjes te houden. Bestuurscommissie doe er wat aan.” - C.I. de Boer

Ook reageren op lokaal nieuws? Stuur uw beknopte bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant