Ook de ondergrondse containers bij het station zijn overvol en trekken vogels en ongedierte aan.
Ook de ondergrondse containers bij het station zijn overvol en trekken vogels en ongedierte aan. Foto: Julia Hensbergen
Ingezonden brief

Overvolle restafval containers

Algemeen

WEESP Ten einde raad is Nel Mateman. Ze woont op de Heemraadweg en ook daar is afval een groot probleem. De ondergrondse containers zijn overvol en puilen uit. In een ingezonden brief legt ze uit wat er allemaal mis gaat en vertelt ze over de grote zorgen die ze heeft.

“Aan inwoners van Weesp en overal wordt gevraagd om hun omgeving schoon te houden. Als bewoners van onze flat proberen we dat ook te doen. Maar er moet mij iets van mijn hart. Sinds enige tijd hebben wij aan de Heemraadweg ondergrondse containers voor restafval, PMD en papier. Afgelopen dagen was het echter een grote vuilnisbelt om de containers heen. Want voor de zoveelste keer zat de deksel vast en kon er niets meer ingegooid worden met als gevolg dat alles ernaast gezet werd. Dit had weer tot gevolg dat duiven, kraaien, meeuwen en zelfs ratten uit de wetering een feestmaal hadden waardoor echter de vuilnisbelt alsmaar groter werd.

Tot driemaal toe hebben we de GAD gebeld en het doorgegeven en dringend gevraagd om te legen en zijn ondertussen alvast zelf begonnen met het prikken van al het vuil dat zich over het gras verspreid had.
Na nog weer telefoontjes naar de GAD werd dan eindelijk zaterdagmorgen de container geleegd en toen ik kwam kijken en vroeg: wat hebben jullie gedaan met de losse zakken die er omheen lagen, werd er geantwoord: ‘die hebben we allemaal in de wagen gegooid, mevrouw.’ Mooi dus niet, toen ik de container probeerde te openen schuurde hij alweer over de zakken en dat betekent dus dat ze die zakken gewoon in de container hebben gegooid en dat betekent weer dat hij dus morgen alweer vol is en pas dinsdag weer geleegd wordt.

Wat is er toch aan de hand bij de GAD? Je krijgt moeilijk contact, wordt niet teruggebeld enz.
Wij willen graag en dringend een goede oplossing voor dit probleem want de container is te klein. Ook mensen uit de tegenover liggende wijk en voorbijgangers die stoppen met hun auto, droppen hun vuil in die ene container. Ieder weldenkend mens kan begrijpen dat die dus te klein is voor deze hoeveelheid afval. Het is volgens mij niet alleen probleem in onze wijk want als ik door Weesp rijd zie ik overal propvolle containers en vuil ernaast liggen. Omdat de GAD niet reageert op deze manier aandacht voor dit probleem.” - Nel Mateman-Geleijnse

Ook reageren op lokaal nieuws? Stuur uw beknopte bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant