In nog niet alle delen van Weespersluis ligt water.
In nog niet alle delen van Weespersluis ligt water. Foto: WeesperNieuws

Weespersluis in vertraging

Buurt & Wijk

WEESP - De sociale huurwoningen in Weespersluis worden pas in september opgeleverd, zo werd 12 maart bekendgemaakt tijdens de bestuurscommissievergadering. Dat houdt in dat ze pas eind april of begin mei via Woningnet worden geadverteerd en niet nu al in maart, zoals eerder was gemeld.

Water later in Waterrijk

Wat ook vertraging heeft in Weespersluis is het water. De wijk ‘Waterrijk’ moet nog even wachten op het water in de wijk. Wanneer het wel komt is nog onduidelijk, zo melden bewoners. De graafwerkzaamheden zijn vertraagd doordat de GEM Bloemendalerpolder aanvankelijk niet aan de vereiste natuurcompensatie in het gebied voldeed. Volgens de ontwikkelaars kan het afgraven nu in oktober starten, maar dit heeft de zorgen van de bewoners nog niet weggenomen.

De kwestie zorgt voor onenigheid tussen bewoners en de GEM. De laatste voldeed niet aan de geëiste natuurcompensatie, wat resulteerde in een verbod om nieuwe weilanden om te zetten in bouwgrond. Hierdoor kunnen de ontwikkelaars het zand in de wijk niet afgraven, omdat er nog geen bestemming voor is, aldus de ontwikkelaars.

De bewoners bekijken het echter anders. Zij stellen dat er wel toestemming was voor het afgraven maar dat het zand dan elders opgeslagen moest worden, wat extra tijd en kosten met zich meebrengt. De GEM ontkent dat geld de hoofdreden is maar vindt het vanuit maatschappelijk oogpunt onverantwoord om het zand met dieselvoertuigen te verplaatsen. Het doel is om het zand binnen de wijk te houden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant