Afbeelding
Foto: Pixabay

GGD: 46 coronadoden in Gooi en Vechtstreek

Coronavirus

WEESP - Het aantal inwoners van de Gooi en Vechtstreek dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus, is de afgelopen week toegenomen tot 46. Een week terug stond dit aantal nog op 38. 

Het betreft inwoners uit Blaricum (2), Gooise Meren (8), Hilversum (23), Huizen (8), Laren (1), Wijdemeren (1) en Weesp (2). Van 1 overledene is de woonplaats onbekend.

De gemiddelde leeftijd van de overledenen is 82 jaar (spreiding van 64 tot 96 jaar). De locatie van overlijden betrof dertig keer een verpleeghuis, veertien keer een ziekenhuis en tweemaal de thuissituatie.

In Tergooi zelf zijn bij elkaar opgeteld zestien coronapatiënten overleden. Daarvan komen er twaalf uit deze regio. De twee andere coronapatiënten uit 't Gooi die in een ziekenhuis overleden, lagen dus ergens anders. Momenteel telt Tergooi 22 coronapatiënten, aldus een woordvoerder. Daarvan liggen er elf op de Intensive Care.

Andere patiënten
Momenteel is men binnen het ziekenhuis ook weer druk doende met opschalen. Het is namelijk wel weer de bedoeling om andere patiënten, met wie afspraken vanwege corona waren afgezegd, te kunnen ontvangen. Maar voordat dit zover is, moet er intern nog een en ander geregeld worden.

Wél ziet het ziekenhuis weer meer (semi)spoedpatiënten - los van corona dus - binnenkomen. Eerder bleven zij vanwege alle maatregelen van nu massaal weg. De oproep van het ziekenhuis aan deze mensen om vooral wél te komen heeft dus gewerkt.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant