Afbeelding
Foto: Pixabay

Weespers appen op fiets het minst in de regio

Algemeen

REGIO – Inwoners van Hilversum worden in de regio Gooi en Vechtstreek het vaakst beboet voor fietsen in het donker zonder verlichting. Op de 10.000 inwoners zijn vorig jaar gemiddeld 31,2 mensen op de bon geslingerd. Landelijk ligt dit aandeel op 23. Voor wat betreft appen op de fiets zijn de inwoners van Laren het ondeugendst en scoren de inwoners van Weesp het best.

Dit blijkt uit cijfers van het CJIB over appende fietsers (of fietsers die om een ander reden op hun mobiel kijken) en fietsers die rijden zonder verlichting die verkoopsite Beslist.nl heeft opgevraagd.

Appen
Voor wat betreft appen op de fiets zijn inwoners uit Laren juist het stoutst. Op de 10.000 inwoners kregen vorig jaar hiervoor 32,9 mensen in Laren een bon. Op de tweede plaats staat Hilversum (26,7), gevolgd door Gooise Meren (24,5), Blaricum (18,3), Huizen 16,3) en Weesp 14,8).

Verlichting
Het verschil tussen Hilversum en Blaricum (dit is de gemeente waar het minste mensen zijn aangehouden) is heel groot: 31,2 tegenover 10,5. De complete ranglijst is Hilversum, Gooise Meren (29,8), Weesp (27,1), Huizen (21,6), Laren (16) en Blaricum.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant