Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Update Weesper teststraat: ‘De mooie getallen zijn voorbij’

Coronavirus

WEESP Het aantal bezoekers dat een positieve coronatest heeft nadat zij bij de Weesper coronateststraat hebben bezocht, is de afgelopen week gestegen. Voorgaande weken bleef dat aantal redelijk gelijk, maar nu gaan de cijfers met de landelijke trends mee.

“Helaas, de mooie getallen voor besmettingen in de Weesper teststraat zijn voorbij,” laat dokter Hans Burggraaff weten. “Nu is er meer dan 10 procent van de geteste personen positief op corona.” In de week van 25 oktober waren er twintig Weespers die een positieve testuitslag kregen. Dat waren er die week daarvoor nog vijf. Sinds begin juli is het percentage van het aantal positieve testen niet meer boven de 10 procent geweest.

In totaal bezochten 245 mensen de coronateststraat in Weesp. Van hen bleken er 31 ook daadwerkelijk besmet te zijn met het virus. Naast de twintig Weespers, waren er ook drie besmette mensen uit Nigtevecht, vier uit Muiden, één uit Hilversum en drie mensen van buiten de regio. “Wij gaan als Weesp sterk omhoog en de omliggende plaatsen Muiden en Nigtevecht zijn ook sterk in de lift,” zegt Burggraaff.

De cijfers van de Weesper teststraat laten niet alle positief geteste Weespers zien, want er worden ook mensen getest op andere locaties.

Aantal positief geteste personen bij de Weesper testgarage

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Percentage van aantal positieve testen tegenover totaal aantal testen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant