Vanaf 10.00 uur vanmorgen schuiven Weespers aan om mee te schrijven.
Vanaf 10.00 uur vanmorgen schuiven Weespers aan om mee te schrijven.

Brieven schrijven tegen onrecht

Cultureel

WEESP In de bibliotheek worden vandaag, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, stapels brieven en kaarten geschreven. Twaalf uur lang kunnen Weespers aanschuiven om mee te schrijven voor de actie 'Write for Rights' van Amnesty International.

Vanaf 10.00 uur vanmorgen schrijven Weespers aan de grote schrijftafel brieven en kaarten naar gevangenen en regeringen, die worden opgeroepen de mensenrechten te eerbiedigen.

Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens door de Verenigde Naties aangenomen, naar aanleiding van de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog. Amnesty International houdt dit document in ere met de jaarlijkse actie ‘Write for Rights’.

Voor Yasaman en vele anderen
Er wordt onder meer geschreven voor Yasaman Aryani, die in Iran gevangen zit omdat ze zonder hoofddoek in de trein bloemen uitdeelde aan vrouwen als protest tegen de discriminatie van vrouwen. Zij en haar moeder zijn veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf. En er wordt geschreven voor de Egyptische activist Ezz El-Din, die op 11 juni 2019 werd opgepakt door veiligheidsagenten in burgerkleding, waarschijnlijk omdat hij zich inzet tegen gedwongen huisuitzettingen. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

Live muziek 
Bibliotheek Weesp is nog tot 22.00 uur vanavond open zodat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen om mee te doen. Voorbeeldbrieven, pennen en papier liggen klaar. Vanavond is er livemuziek. De schrijfactie in Weesp wordt georganiseerd door de bibliotheek, Stichting Nationale Herdenkingen Weesp en oud-wethouder Peter Eijking.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Lees gratis WeesperNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Logo
Afbeelding
Bezoek burgemeester Halsema na explosie ‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’ Algemeen 30 jun, 15:24
Afbeelding
Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg Algemeen 30 jun, 14:25
Logo
Afbeelding
Wildlife Rietluipaard gesignaleerd bij Uitermeer Natuur en Milieu 30 jun, 14:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 12:30
Logo
Afbeelding
Explosie Aart van der Leeuwstraat ‘Het is een aanslag van buitenaf’ Algemeen 30 jun, 12:20
Afbeelding
Explosie in woning op de Aart van der Leeuwstraat Algemeen 30 jun, 09:52
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief