Maandag 10 december houdt Amnesty een schrijfmarathon
Maandag 10 december houdt Amnesty een schrijfmarathon

Schrijven, tekenen of dichten voor mensenrechten

Algemeen

WEESP - Om mensenrechten op de agenda te houden, organiseert Amnesty International een wereldwijde schrijfmarathon. Weespers kunnen hieraan meedoen in de bibliotheek en zich hierbij laten inspireren door 'bekende Weespers'.

Aanstaande maandag wordt herdacht dat het 70 jaar geleden is dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen door de Verenigde Naties. Amnesty organiseert een grote schrijfactie om autoriteiten aan te spreken op hun verantwoordelijkheid én om individuele mensenrechtenverdedigers te steunen.

Goed voorbeeld
Stichting Nationale Herdenkingen Weesp maakt het samen met de bibliotheek ook voor Weespers mogelijk om aan Write for Rights mee te doen. Het herdenkingscomité heeft bekende en minder bekende Weespers benaderd om het goede voorbeeld te geven. Onder meer cabaretière Sara Kroos, theaterdirecteur Danielle Meijer, FNV-vicevoorzitter Kitty Jong, burgemeester Bas Jan van Bochove en diverse lokale politici hebben toegezegd een brief te komen schrijven.

De bibliotheek is maandag 10 december open van 10.00 tot 22.00 uur. 's Avonds wordt de schrijfactie omlijst door livemuziek, onder meer door Christiaan de Jong op gitaar.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Geslaagden 2e tijdvak Vechtstede College Algemeen 5 jul, 11:06
Logo
Afbeelding
Werken aan programma-akkoord Inwoners willen beter leefklimaat, met schonere lucht en dito water Algemeen 5 jul, 10:07
Logo
Afbeelding
Rainproof is er ook voor Weesp Zoveel mogelijk tuinen vergroenen zodat Weesp straks al die regen aankan Natuur en Milieu 4 jul, 15:32
Logo
Afbeelding
Opvanghuis Van Houten Industriepark Kijk binnen in het opvanghuis dat deze week in gebruik wordt genomen Foto’s 4 jul, 13:18
Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief