Afbeelding
Foto: Richard Mouw

Marije Roos wordt nieuwe gemeentesecretaris

Politiek

WEESP - Weesp heeft een nieuwe gemeentesecretaris: Marije Roos gaat vanaf half januari aan de slag. 

Marije Roos volgt Menno de Haan op die op het moment van aantreden van Roos aan de slag gaat als hoofd van het Bureau Bestuur en Gemeentesecretaris van de gemeente Amsterdam. Roos werkt nu voor de gemeente Amsterdam als adviseur van de gemeentesecretaris en uitvoerend secretaris van het college van burgemeester en wethouders. Daarvoor werkte ze als adviseur Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Amsterdam en als politiek analist bij het Ministerie van Defensie.

Roos: een hele eer
Zelf noemt Roos het een eer dat Weesp haar heeft benoemd tot gemeentesecretaris. "Het is een spannende periode voor Weesp, met de ambtelijke fusie en op termijn ook een bestuurlijke fusie voor de deur. Grote veranderingen die veel van de organisatie vragen, terwijl intussen het werk voor Weesp en de Weespers gewoon doorgaat. Ik wil daar graag als gemeentesecretaris mijn bijdrage aan leveren. Samen met het college, de raad, de medewerkers en alle partners in de stad. Samen voor elkaar", zo reageert ze. 

Van Bochove: volste vertrouwen
Burgemeester Bas-Jan van Bochove is blij met de komst van de nieuwe gemeentesecretaris. "We zijn blij dat we zo snel hebben kunnen schakelen met de gemeente Amsterdam om de vacature van gemeentesecretaris in te vullen. Als college hebben we het volste vertrouwen dat mevrouw Roos, met haar ervaring en kunde, de gemeente Weesp goed naar de ambtelijke fusie kan leiden en ook daarna als gemeentesecretaris een waardevolle bijdrage kan leveren", aldus de burgemeester. 

Een gemeentesecretaris is het hoofd van de ambtelijke organisatie, zeg maar de directeur van de gemeente. Daarnaast is een gemeentesecretaris de eerste beleidsadviseur van het college van burgemeester en wethouders.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant