In de bibliotheek werd 'De Moppereend' voorgelezen.
In de bibliotheek werd 'De Moppereend' voorgelezen.

Genieten van een mooi voorleesverhaal

Cultureel

WEESP - Vanmorgen werd er veel voorgelezen in Weesp. In de bibliotheek en op scholen werden de Nationale Voorleesdagen afgetrapt met voorleesontbijtjes.

In de bibliotheek las jeugdverpleegkundige Marleen Josemans voor aan de kinderen uit groep 1/2 van de Jozefschool. Ademloos luisterden de kleuters naar de avonturen van de Moppereend uit het Prentenboek van het Jaar.

In de Triangel kwam Weesper schrijver Rindert Kromhout voorlezen uit eigen werk. Meester Max en de Minimonsters voor de jongste leerlingen en de rampzalige reis van Ellie en Nellie voor groep 4,5 en 6. 

Leesmarathon
Daarna zochten de leerlingen zelf een lekker plekje in de school, met kussens, zitzakken en slaapzakken installeerden ze zich voor een leesmarathon. Urenlang werd er door de kinderen stil gelezen. Voorzien van gezonde hapjes en drankjes die de 'De Liefde Voor Lezen Commissie' van de school rondbracht.

De bovenbouw van De Van der Muelen Vastwijkschool werd voorgelezen door Weesper Frank Franke, die een spannend jeugdboek schreef dat zich afspeelt in Weesp. Schrijver en illustrator Harmen van Straaten rijmde en las voor aan de jongere klassen.


Frank Franke vertelt hoe hij zijn eerste boek schreef en leest een stuk eruit voor.


Rindert Kromhout leest voor in de gymzaal


Urenlang zelf lezen in De Triangel

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant