<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Joshua vindt Weesper vader

  Mensen

WEESP - De 30-jarige Joshua Douglas uit Kent heeft onlangs voor het eerst zijn biologische vader ontmoet. Hij bracht hierbij ook een bezoek aan Weesp, de geboorteplaats van zijn vader Han van Rij.

Josh' verloofde Sophie Jenkins zocht in juli contact met ons. Zoekpogingen van haar partner hadden niks opgeleverd en omdat hij er moedeloos van was geworden, besloot zij zelf een poging te wagen.

Hockeytoernooi
Sophie startte een deelbericht op social media, pluisde elk aanknopingspunt nog eens na en vroeg het WeesperNieuws om hulp. Wij plaatsten het verhaal in de krant van 25 juli. Daarin vertelde Josh dat zijn moeder in 1987 op het eiland Jersey een jongeman uit Weesp had ontmoet, die daar was voor een internationaal hockeytoernooi. Toen de moeder van Josh ontdekte dat ze in verwachting was, zat haar vakantieliefde alweer lang en breed in Nederland. Ze voedde Josh als alleenstaande moeder op en is altijd open geweest over zijn afkomst. Op zijn 18e is Josh naar zijn biologische vader gaan zoeken, maar zonder resultaat.

Oma in Weesp
De socialmedia-actie van Sophie bleek een gouden greep. Haar oproep werd massaal gedeeld en kwam terecht bij de kinderen van Han, die de oude foto van hun vader herkenden. Er werd contact gelegd en een paar weken later zaten Josh en Sophie op het vliegtuig naar Nederland. Ze hebben een paar dagen doorgebracht met de biologische vader van Josh, zijn vrouw en hun kinderen. Er stond ook een bezoekje aan Weesp op het programma, omdat de moeder van Han - en dus de oma van Joshua - hier nog steeds woont. "It was great and has been a crazy experience", aldus een dolgelukkige Josh.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever | Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.