Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

'Weesp doet Goed'-dag: op zoek naar honderd Weesper maatjes

Mensen

WEESP - De landelijke Burendag op 22 september is in Weesp ook de 'Weesp doet Goed'-dag. Met dit initiatief wil Weesp Marketing samen met Versa Vrijwilligerscentrale Weesp zeker 100 Weesper Maatjes vinden die eens iets willen doen voor een andere Weesper die dat nodig heeft, 'want samen is leuker dan alleen'.

Een initiatief dat het WeesperNieuws van harte ondersteunt. Weespers zijn best bereid eens iets voor een ander te doen, bleek na ons eerste artikel over 'Weesp doet Goed'. Weesp Marketing kreeg veel enthousiaste reacties én de eerste aanmeldingen kwamen al snel binnen bij Versa.

Wie kan welke hulp gebruiken? 
Maar hoe weet je wie die hulp wel kan gebruiken? Op 22 september staat de Versa vrijwilligerscentrale op het plein bij Blokker. Naast een (gratis) hapje of drankje uit de Syrische, Marokkaanse, Turkse, Eritrese en Nederlandse keuken, kun je daar ook informatie krijgen over wat er allemaal te doen is aan vrijwilligerswerk in Weesp.

De Burendag is ook een uitgelezen moment om Maatjes te vinden. Immers, als je elkaar beter leert kennen, tijdens een buurtbarbecue bijvoorbeeld, kom je er ook achter dat die ene buurvrouw hulp kan gebruiken bij het onderhoud van haar tuin. Dat wordt extra aantrekkelijk gemaakt doordat buurten een financiële bijdrage kunnen aanvragen bij de gemeente; Slagerij Van Donk biedt voor de gelegenheid schappelijk geprijsde vleespakketten aan.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant