Afbeelding
Foto's: Sander Foederer
LINTJESREGEN

Deze vijf Weespers zijn vandaag Koninklijk onderscheiden

Mensen

WEESP Vijf Weespers zijn vanmorgen in het stadhuis voor hun inzet voor de (Weesper) samenleving geëerd met een Koninklijke onderscheiding. Er werden vier lintjes uitgereikt, Dick van Zomeren is zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Vanmorgen heeft waarnemend burgemeester Van Bochove in de Burgerzaal van het stadhuis van Weesp vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus was de uitreiking opgesplitst in vijf ceremonies. 

De decorandi werden zondagavond alle vijf thuis aan de voordeur verrast met een bezoek van Van Bochove. Hierbij nodigde hij deze Weespers uit om maandagmorgen op het stadhuis de onderscheiding in ontvangst te komen nemen. Vanwege de speciale gelegenheid mochten de decorandi enkele dierbaren meenemen. 

De volgende Weespers werden voor hun verdiensten in het zonnetje gezet:

Aleida van der Aa - Diepeveen 
Aleida van der Aa - Diepeveen is al 35 jaar actief vrijwilliger in verpleeghuis Hogewey. Daar verzorgt zij met veel toewijding onder meer de wekelijkse bingo. Daarnaast bekommert zij zich om alleenstaande ouderen in haar eigen woonomgeving.


Aleida van der Aa - Diepeveen, foto: Sander Foederer

Milad Moussa 
Milad Moussa werd onderscheiden voor zijn jarenlange inzet op uiteenlopende terreinen. In het bijzonder op het terrein van het bevorderen van de integratie van Arabisch sprekende Nederlanders. De Egyptische Weesper, die in Weesp 25 jaar lang eigenaar was van Grillbar De Mazzel, en in zijn geboorteland een bekende televisiepersoonlijkheid is, zette zich daarnaast jarenlang in voor de Stichting Vrienden Nederland – Egypte. Een organisatie die onder meer medische hulpmiddelen en specialisten verzorgt voor mensen in nood.


Milad Moussa, foto: Sander Foederer

Rie Schluter – Dalmulder
Rie Schluter – Dalmulder ontving uit handen van burgemeester Van Bochove een lintje omdat zij al 33 jaar lang een vertrouwd gezicht is in het vrijwilligersteam van verpleeghuis Hogewey. Met haar positieve instelling en altijd een lach zorgt zij voor de dementerende bewoners van het verpleeghuis in Weesp.


Rie Schluter – Dalmulder, foto: Sander Foederer

Leo Timmermans
Leo Timmermans was jarenlang een grote drijvende kracht bij de Trim- en trainingsgroep Weesp. Hij blies de organisatie van het schoolvoetbal in de regio nieuw leven in en wordt bovendien geroemd voor zijn ongelofelijke inzet voor de jaarlijkse hardloopwedstrijd De Vechtloop in Weesp. Op dit moment zet Leo Timmermans zich vooral in voor FC Weesp. Hij is bij de voetbalclub voorzitter van de technische jeugdcommissie, jeugdleider en jeugdtrainer. Hiermee levert hij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het jeugdvoetbal in Weesp.


Leo Timmermans, foto: Sander Foederer

Dick van Zomeren
Dick van Zomeren werd onderscheiden voor zijn belangrijke rol bij het beschrijven van de gebeurtenissen in Weesp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn boeken, artikelen en lezingen vormen een belangrijke bron van informatie voor andere schrijvers, historici, organisaties en het (lokale) onderwijs. Daarnaast wordt op het indrukwekkende archief dat hij heeft opgebouwd, tot op de dag van vandaag regelmatig een beroep gedaan. Dick van Zomeren werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De andere Weespers werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Dick van Zomeren, foto: Sander Foederer

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Lees gratis WeesperNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Logo
Afbeelding
Bezoek burgemeester Halsema na explosie ‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’ Algemeen 30 jun, 15:24
Afbeelding
Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg Algemeen 30 jun, 14:25
Logo
Afbeelding
Wildlife Rietluipaard gesignaleerd bij Uitermeer Natuur en Milieu 30 jun, 14:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 12:30
Logo
Afbeelding
Explosie Aart van der Leeuwstraat ‘Het is een aanslag van buitenaf’ Algemeen 30 jun, 12:20
Afbeelding
Explosie in woning op de Aart van der Leeuwstraat Algemeen 30 jun, 09:52
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief