Afbeelding
Foto: Pixabay

Online petitie tegen windturbines Aetsveldsepolder

Natuur en Milieu

WEESP Een groepje inwoners van Weesp en Nigtevecht is een online petitie gestart tegen de eventuele komst van windturbines in de Aetsveldsepolder. Het document is inmiddels als bijna 900 keer getekend. 

De Aetsveldsepolder en de Bloemendalerpolder worden in de concept Regionale Energie Strategie genoemd als zoekgebieden voor windenergie. Dat betekent niet per se dat er in Weesp een groot windmolenpark komt, de twee Weesper locaties maken deel uit van een lijst met tien (regionale) zoekgebieden. 

Zorgen en kritiek
Wel is het zo dat Weesp de ambitie heeft om in 2030 energieneutraal te zijn. Om dit te realiseren wordt vooral gekeken naar het plaatsen van zonnepanelen op daken van industriegebieden, maar de vraag is of dat genoeg is. Verschillende mensen en (politieke) partijen zien de bui al hangen en uiten zorgen en kritiek.

Vanuit de samenleving klinkt ook steeds meer protest. De initiatiefnemers van de petitie zeggen duurzame energiebronnen een warm hart toedragen, maar: 'Maar voor iedere vorm is een plaats. Mega-windturbines horen niet thuis in de Aetsveldsepolder'. De petitie staat op stopwindturbinesaetsveld.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant