Afbeelding

Bekende Nederlanders gebruikt in Bitcoin Advertenties

Advertorial

De laatste tijd zijn er verschillende bekende Nederlanders wiens naam op sociale media, zoals Facebook en Twitter, gelinkt wordt aan Bitcoin-apps. Sommigen beweren dat ze hiermee veel geld verdiend zouden hebben. De platforms, die zulke beweringen doen, zijn echter grotendeels gebaseerd op roddels. Het is niet nieuw dat bekende personen het doelwit zijn van zulke geruchten. Daarom moeten we hun woorden niet al te serieus nemen.

Als je op zulke advertenties op Facebook, Google of andere klikt, word je vaak doorgestuurd naar een pagina die lijkt op een pagina van een van de grote Nederlandse dagbladen, zoals AD en De Telegraaf. In zulke artikelen worden wilde beweringen gedaan onder andere dat beleggers duizenden euro’s per dag kunnen verdienen en dat ook verschillende beroemdheden succesvol in deze systemen hebben geïnvesteerd. 

Als je goed kijkt, zie je dat deze zogenaamde krantenpagina’s slechts kopieën zijn en niets te maken hebben met de echte kranten. Zo kun je aan het webadres vaak zien dat de meeste links op de pagina niet werken. Bovendien adverteren de eigenaars van zulke handelsplatforms zonder toestemming van de beroemdheden in kwestie. Ze maken gebruik van het feit dat mensen waarschijnlijk zullen reageren op krantenkoppen die bestaan uit de naam van een populaire beroemdheid en een merknaam van een robot met een hoge winstkans.

Op deze manier werd ook de populaire Nederlandse zanger Waylon aan Bitcoin gelinkt. Waylon heeft deze geruchten echter zelf nooit bevestigd en er is verder ook geen enkele gezaghebbende bron die dergelijke beweringen heeft gedaan. De trading robots die meestal in één adem met een bekende Nederlander, zoals Waylon, worden genoemd, staan bovenaan in Google Trends

Dit verklaart waarom ze een belangrijk doelwit zijn voor roddelblogs. Gelukkig zijn niet alle platforms voor Bitcoin trading robots malafide en zijn er ook verschillende legitieme alternatieven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant