Afbeelding

Budget laatste fase Driemond rond

Politiek

DRIEMOND - Al enkele jaren wordt in Driemond een groot onderhoudplan uitgevoerd, iets waar het stadsdeel na veertig jaar hard aan toe was. Het onderhoud wordt zowel bovengronds als ondergronds gepleegd en is opgedeeld in drie fases. Fase 1 werd gestart in 2018. Daarna volgde fase 2 die tot eind 2023 zal duren. Nu is ook het budget voor fase 3 door het college beschikbaar gemaakt, zo laat de gemeente Amsterdam weten.

Samen met de bewoners kwam de gemeente tot een ontwerp dat verkeersveilig, duurzaam en klimaatbestendig is. Het rioolstelsel wordt gescheiden aangelegd, zodat regenwater en afvalwater apart wordt afgevoerd. Ook wordt het elektriciteitsnetwerk verzwaard en de gasbuizen vervangen.

Stadsgebiedbestuurder van Weesp en Driemond, Jan van der Does, verantwoordelijk voor de portefeuille Openbare Ruimte, is blij met het ontwerp: “Driemond krijgt een mooi entree, met klassieke lantaarnpalen, klassiek hekwerk en klinkerbestrating. Er worden meer bomen geplant, en de groenstroken worden voorzien van een bloeiende vaste plantenmix, wat goed is voor de biodiversiteit.” Het was een van de wensen van de bewoners om het nostalgische karakter van het Zandpad te herstellen.

Het groot onderhoud van Driemond bestaat uit 3 fasen om zo het dorp bereikbaar te houden. Bewoners en belanghebbenden hebben vorig jaar kunnen reageren op het voorlopige ontwerp, de reacties zijn waar mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp dat op 20 december 2022 is vastgesteld door de bestuurscommissie van stadsgebied Weesp. De planning is om begin 2024 te starten met de werkzaamheden.
Meer informatie over het groot onderhoud in Driemond is te vinden op amsterdam.nl/projecten/driemond.



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant