Afbeelding

Betrapte inbrekers weten te ontkomen

Politie

WEESP – Bij twee inbraken in Weesp zijn de inbrekers gezien. Bij beide inbraken wisten de mannen te ontkomen. De politie zoekt getuigen.

Drie inbraken en pogingen meldt de politie over de afgelopen week.

Poging
Een wat oudere poging nog, van vorige week in de nacht van zondag op maandag aan het Aartje de Voseiland. Daar werd geprobeerd een deur open te breken. Woensdag een poging aan de Sportparklaan, ook aan de achterkant. De derde poging was vrijdagavond rond 18.45 uur aan het Singel. Een buurman hoorde gekraak en betrapte twee mannen die een deur aan het openbreken waren bij zijn buren. Hierop gingen de mannen ervandoor.

Twee mannen
Opvallend is dat ook een bewoner van de Papelaan spreekt over twee mannen die werden betrapt in het huis. De bewoner was donderdag rond zeven uur in de avond even weggegaan en vond het opmerkelijk dat bij terugkomst de vitrage was gesloten. Ook brandde er boven licht. Samen met de buurman nam hij poolshoogte en betrapte twee mannen die net uit het raam van het huis kwamen klimmen. Zij renden weg richting de Rembrandt van Rijnstraat en werden niet meer gevonden. Het gaat om twee mannen van rond de 20 jaar, van Noord-Afrikaanse afkomst, slank, rond 1.80 meter lang. De een had een trainingsjack met witte strepen, de ander een Adidas-broek. Uit het huis worden sieraden vermist.

En meer
Ook een inbraak aan de Leopoldhof, vorige week woensdag. Daar werd via het balkon de achterkant van het huis opengebroken. Een laptop werd meegenomen. Verder nog een inbraak in een bedrijf aan de Nijverheidslaan. Daar ging om 06.30 het alarm af. Agenten die poolshoogte nemen vonden een opengebroken deur, maar er werd verder niks vermist.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant