Artikelen in deze editie

WEESP Maandagavond kwam de bestuurscommissie van het stadsgebied Weesp voor de tweede keer bijeen. Onder andere de eerste voorzitter werd gekozen. De bestuurscommissie vergadert om de twee weken op dinsdag, te beginnen op 25 april.

Herdenking

Stickers

Vluchtelingen uit Oekraïne helpen

WEESP Maandagavond heeft MEAU de Edison in de categorie 'Beste nieuwkomer' mogen ontvangen.

Jeugd- visseizoen geopend

Weesper Vereniging

Geveltuintje

Onderhoud knooppunt Eemnes

Vechtstede Theater 'Dancing in the Dark'

Woningen op plaats voormalig bankgebouw

WEESP Oprecht naar elkaar luisteren, zonder te oordelen. Dat is het doel van ‘het sprekende boek’. Bedoeling is dat dit ergens in mei wordt gehouden, maar er moeten eerst ‘sprekende boeken’ worden gevonden.

WEESP Het NK tegelwippen is weer gestart en Amsterdam hoopt dat er ook in Weesp de nodige tegels plaatsmaken voor groen.

GAD

Weespersluizer

Sportlessen voor Oekraiense vluchtelingen

Paas-etalagewedstrijd vanuit de WDO dit weekend

WEESP Afgelopen jaar is er bij de sociale huurwoningen aan de Sportparklaan groot onderhoud gepleegd. Hierbij was verduurzaming een speerpunt. Na afloop van de werkzaamheden is naast elke brievenbus een NEE/NEE-sticker geplaatst door Ymere.

Woensdagmorgen vond de kinderherdenking plaats in Weesp. Ruim 250 kinderen waren aanwezig bij de lezing van Salomon Muller(86) in de Grote kerk en de herdenking bij het oorlogsmonument bij de Ossenmarkt.

Diep, diep teleurgesteld. Dat is hoe Wopke Kingma van kinderopvang Liefjes terugkijkt op het avontuur in Weesp. Voor hem is Weesp een gesloten boek.

Van kinds af aan slijpt Andy Verdonk messen. Na een gevarieerde horecacarrière is hij nu met zijn messenslijperij en Kamado-showroom Scherpplaats – ‘we worden soms de mancave van Weesp genoemd’ – en als culinair adviseur neergestreken in Weesp. Een goede reden om Andy wat beter te leren kennen.

Alexanders Bauwens speelde op 1 april 1977 de eerste voorstelling van Fatsnerran. Samen met zijn vrouw Marijke runt hij dit poppentheater al 45 jaar. Hoe blijft deze eeuwenoude theatervorm overeind in de wereld van nu? Dat en meer komt aan bod in dit jubileuminterview.

WEESP Speciaal voor de fusie heeft WeesperNieuws Extra een fusiespecial van het maandelijkse magazine uitgebracht. Deze editie wordt de komende week door heel Weesp en Driemond gratis huis-aan-huis verspreid.

Nederland ontkerkelijkt maar christelijke feestdagen blijven

Donderdag 14 april

Laat jij Chris, 28 jaar en blind, kennismaken met Weesp?