Afbeelding
Foto: Aangeleverd
Vacaturenieuws

Werken bij Proceon: Samen leren voor morgen!

Vacaturenieuws

Binnen Scholengroep Proceon werken wij dagelijks aan de ontwikkeling van onze leerlingen. Samen met collega’s, ouders en leerlingen is het doel het optimale leerrendement te bereiken. De kernwaardes van UNESCO dragen bij aan de ontwikkeling van zowel leerlingen als leerkrachten. Innovatie en afstemming: daar staat Proceon voor!  

Naast de ontwikkeling van onze leerlingen stimuleert Proceon ook de ontwikkeling van al het personeel. Dit wordt ook onderschreven door Elroy Hogeweide, directeur van De 7-Sprong in Eemnes. “In een relatief korte periode ben ik als leerkracht doorgegroeid tot locatieleider en sinds drie jaar mag ik als directeur leidinggeven aan deze prachtige dorpsschool, waar ik dagelijks met veel plezier aan het werk ga.” Dit is waar Proceon voor staat: naast een leerrijke omgeving voor kinderen moet er ook een leerrijke omgeving ontstaan voor personeel, zodat zij zich ook verder kunnen ontplooien. Hogeweide: “Samen met mijn team ga ik geen uitdaging uit de weg. Onderwijs blijft in ontwikkeling en vraagt om leerkrachten die dynamisch durven zijn. Door met elkaar kritisch te kijken naar wat het beste voor onze leerlingen is, hebben wij de laatste jaren prachtige resultaten behaald. Dit geldt voor zowel leerlingresultaten als ook voor de personeelsontwikkeling en schoolontwikkeling. Hier ben ik samen met mijn team oprecht trots op. Het vieren van succes hoort hier ook bij en ik vind het belangrijk om hier tijd voor in de ruimen.” 

Naast het directeurschap is Hogeweide ook medeverantwoordelijk voor de werving en selectie voor het zijinstroomtraject binnen Proceon Scholengroep. Via het zijinstroomtraject hebben mensen met een hbo- of WO-diploma de kans om via een ‘snelkookpan’ als leerkracht aan de slag te gaan. Voorwaarde is wel dat deze mensen al basale kennis hebben over didactische en pedagogische vaardigheden die het vak leerkracht vraagt. “Tijdens de sollicitatiegesprekken ‘toetsen’ wij deze kennis, want onze leerlingen verdienen het beste onderwijs van het beste personeel”, aldus Hogeweide. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant