Afbeelding
Foto: Google Streetview

Meer dan 150 handtekeningen tegen zendmast

Algemeen

WEESP Een flink aantal bewoners van het Leeuwenveld verzet zich tegen een zendmast langs de Leeuwenveldseweg. Zij zien de zendmast als gezondheidsrisico. Er is een online petitie gestart die op dit moment door meer dan 150 omwonenden is ondertekend.

De ondertekenaars zijn het niet eens met besluit van B en W om de vergunning voor de tijdelijke omgevingsvergunning te verlengen. Ze verzoeken de gemeente om geen zendmast toe te staan nabij bewoning. De petitie wordt eind deze maand aan het nieuwe college van B en W aangeboden door de initiatiefneemster, Anouk de Bont.

Antennebeleid 
Volgens haar is de antenne-installatie aan de Leeuwenveldseweg zonder enige vorm van participatie geplaatst en zijn daarmee de adviezen in het nationaal Antennebeleid en de nieuwe Omgevingswet genegeerd.

Debat gemeenteraad
"Vanwege de alomvattende uitrol van nieuwe technologie en de explosieve stijging van de stralingsintensiteit door de opschaling van de kracht van het netwerk is de noodzaak van het voeren van een goed debat met gemeenteraad en inwoners des te nijpender", aldus de Weespse.

100 meter
De gewraakte mast staat naast het P&R-terrein achter het station. De dichtstbijzijnde woningen liggen op iets minder dan 100 meter afstand (Frederica Zeijdelaarweg en Sportparklaan). 

De petitie staat hier

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant