Afbeelding
Foto: Muiderslot

Vechtstede College overspoelt Muiderslot

Algemeen

WEESP - Twaalfhonderd scholieren nemen komende maand bezit van het Muiderslot en Pampus. Een uniek schoolreisje van het 20-jarige Vechtstede College.

De school spreekt zelf van een expeditie. Met recht, want het wordt teambuilding, maatschappelijke stage, ouderparticipatie, sportdag én schoolreisje ineen.

Dit is de bedoeling: woensdag 4 juli komen alle leerlingen, docenten en vrijwilligers (in totaal 1400 man) bij elkaar op het Muiderslot voor een gezamenlijke warming-up. Daarna begint voor elke leerling een arrangement met meestal vier activiteiten. De keuze is enorm: van Lowlandgames en een tandemrace tot theater, streetdance en wateronderzoek met Waternet. De activiteiten vinden plaats in en om het kasteel, op Forteiland Pampus (de Sanne Sophia vaart heen en weer) en de Grote Kerk in Muiden. De klassen worden zo veel mogelijk gemengd.

De hele exercitie begon toen Theo Calis, docent Nederlands op het Vechtstede, voor zijn schrijfclubje eens een kamer in het Muiderslot wilde huren. "Dat kon niet: het was het hele kasteel of niets", zo begint Calis zijn verhaal. Met het 20-jarig bestaan in het verschiet was het idee van een schoolproject snel geboren. Schoolleiding, leerlingen én ouders reageerden enthousiast en velen zetten hun schouders onder de omvangrijke organisatieklus.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant